Aktívmami – test, lélek, életmód

Energia- vagy vitaminszelet

Ez egy szuper recept, és ha már egyszer megcsináltad, és gyűjtesz egy kis bátorságot, akkor rá fogsz jönni, hogy millióféleképpen lehet variálni.

Jó szolgálatot tesz, ha nagyon éhes vagy, ha valami finomságra, édességre vágysz, ha úton vagy, sportolás előtt, és után.

Mire is lesz szükséged?
– aprítógép vagy turmix
– botmixer
– frissentartó fólia
– szilikon lap vagy sütőpapír

Hozzávalók:
az alap, ami összetartja:
– datolya
– aszaltszilva
készítheted csak az egyikkel, vagy csak a másikkal is
– bármilyen olajos  mag
ebben az álatalam készítettben most van:
– mandula
– dió
– szezámmag
– lenmag
aztán:
– kókuszreszelék
– mazsola
– aszalt áfonya – ezt ne sajnáld, mert irtó finom lesz tőle

Elkészítés:
Áztasd be pár órára vagy egy éjszakára a szilvát és a datolyát!
Készítheted csak datolyával vagy csak aszaltszilvával is, teljesen más ízt kapsz.
Nem kell sok víz alá, épp hogy csak ellepje.
Ha kissé megpuhult, meglátod mennyi víz maradt, ha túl sok, akkor önts le róla, hiszen ez fogja majd össze a magokat, nem szabad túl hígnak lennie.
Ha mégis kicsit híg lett, akkor tegyél nyugodtan hozzá egy kis aszaltszilvát.
Botmixerrel (vagy turmixszal) jól krémesítsd. Én teljesen krémesre szeretem, de hagyahatsz benne kisebb darabokat is.

Az aprító gépbe, vagy a turmixba tedd bele a magokat, és a kókuszreszeléket, a mazsolát, és egy kevés áfonyát, és alaposan daráld össze!

Keverd össze a datolya-aszaltszilva krémet a darált magokkal.
Itt szórhatsz még bele szezámmagot, lenmagot, szeletelt mandulát. Nagyon gusztusosak a magok a kész szeletkékben.

A keveréket tedd a szilikon lapra vagy a sütöpapírra, és kb olyan vékonyka ujjnyi (kb 1 centi) vastagságúra egyengesd el! Én egy konyhai spatulával szoktam eldolgozni, de szuper jól megteszi egy evőkanál hátulja is.

 

Vitaminszelet majdnem készen

Vitaminszelet majdnem készen

 

Most darálj össze még egy jó két marék áfonyát (legalább), és a darálékot szórd rá a szeletek tetejére!
Na, most jön az a rész, amibe szívesen beszállnak a gyerekek – bár nálunk még az áfonya szórás is népszerű, egy kis csipegetéssel 🙂
Szóval egy másik szilikonlappal vagy sütőpapírral lefeded az egészet és mehet a dobparti! 😀
Valami jó vidámat kell közben énekelni, akkor az áfonyák szívesebben beépülnek a szeletkéinkbe 😉

Kenőkéssel vagy a spatula szélével a kívánt méretre daraboljuk.

vitaminszelet vagy energiaszelet

vitaminszelet vagy energiaszelet

Majd szépen csomagold külön-külön fóliába, és mehetnek egy kupacban a hűtőbe.
Itt jó sokáig eláll.
Hogy meddig? Nálunk még sosem volt alkalmuk megromlani 😉

Az alapot lehet még úgy variálni, hogy natúr kakaóport szórsz bele, a csokirajongók imádni fogják. A végén a szeletekre pedig szórhatsz még kókuszreszeléket, szezámmagot, szeletelt mandulát összetörve.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!